Buitenland

Policorwatch – Amerikaanse universiteit bezwijkt onder millennialterreur

30-05-2017 17:53

De safe space-oorlog aan de Amerikaanse universiteiten blijft slachtoffers eisen. Ditmaal is het Washingtonse Evergreen State College het toneel van dreigementen en intimidaties door ‘inclusieve’, ‘diverse’, ‘tolerante’ en ‘verbindende’ special snowflakes.

De situatie is er zo erg, dat een docent die zich niet enthousiast genoeg bezighoudt met diversiteitsdram en identity-drivel, buiten de campus les moet geven omwille van zijn veiligheid. Een groep studenten hield de campus bezet en het bestuur heeft inmiddels aan vrijwel al hun eisen gehoor gegeven via een speech die de rector begon met de aankondiging dat hij de aanspreektermen ‘hij en hem’ hanteert. Anders raken eventuele anders-genderigen natuurlijk maar gekwetst.

Er komen allerlei diversiteits-regels die de studenten zelf, tegen een salaris, mogen opstellen. Er komt een nieuw ‘equity centre’ (een soort emancipatoire instelling), de vijfde op 1 campus, en een jaarlijkse verplichte cursus voor personeel over identity politics, discriminatie etcetera.

Er lekten beelden uit van dreigende en anti-blank racistische taal, volgens de safe space fascisten waren die beelden echter ‘gestolen en gemanipuleerd door witte supremacisten.’ Right. Ziehier de beelden en denk en oordeel zelf, nu dat nog mag.

De rector dankte tenslotte de terreurmillennials voor hun ‘moed’ inzake het totaal slopen van vrijheid van ideeën, woorden en gedachten.

Vindt u dit ook eng? U kunt eventueel hier meedoen aan een crowdfund om het kapot-intimideren van het Amerikaanse academische klimaat in een docu te laten onderzoeken en, hopelijk, bestrijden.

https://www.youtube.com/watch?v=mPeNfvzEtMs