TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Duitsland ‘schafft das’ met honderdduizenden ‘vluchtelingen’, maar Nepalees meisje moet weg

Gymnasiaste uit klas gehaald en gedeporteerd, mannen zonder papieren en 'of fighting age': geen probleem

Een veertienjarig in Duitsland uit Nepalese ouders geboren meisje, Bivsi, is door de migratiedienst van school gehaald en uitgezet. Duitse media meldden donderdag dat de uitgewezen tiener uit de klas op een gymnasium in Duisburg is gehaald en dezelfde avond met haar ouders naar Nepal is gevlogen.

Bivsi barstte in tranen uit toen ze op school plotseling hoorde dat ze weg moest. Medescholieren raakten volkomen overstuur. Er moesten zelfs een arts en geestelijke aan te pas komen om de scholieren van het Steinbart-gymnasium na het vertrek van Bivsi te kalmeren. Schoolhoofd Ralf Buchtal zei woedend tegen Duitse media dat niemand “zo’n emotionele puinhoop zou mogen aanrichten op een school die kinderen dient te beschermen”.

De Nepalese ouders kwamen in 1998 naar Duitsland. Ze zijn jarenlang verwikkeld geweest in vergeefse juridische pogingen een verblijfsvergunning te krijgen. De laatste definitieve afwijzing was eind 2013.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.