Doneer aan TPO
 

15 Zuid-Soedanese kinderen dood door fout bij vaccinatie tegen mazelen

'Gebruik gemaakt van vervuilde naalden'

Door: , 16:03, 02 juni 2017

'Gebruik gemaakt van vervuilde naalden'

Vijftien kinderen, allen niet ouder dan vijf jaar, zijn in Zuid-Soedan overleden als gevolg van een vaccinatie tegen de mazelen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is er sprake van een “menselijke fout”. Er zouden vervuilde injectienaalden zijn gebruikt en bovendien was het vaccin niet zorgvuldig opgeborgen. De kinderen zouden allemaal met één en dezelfde injectienaald zijn ingeënt.

Niet steriel

Ook bij andere kinderen waren de injectienaalden niet steriel. Daardoor werden er veel ziek. Ze kregen koorts, moesten overgeven of kregen diarree. De regering heeft een onderzoek ingesteld om vast te stellen wie verantwoordelijk is, meldde Sky News vrijdag.

Ondanks de sterfgevallen benadrukte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het belang van de vaccinatie. Daarvoor komen twee miljoen kinderen in het land in aanmerking.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace