TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Terrorist Londen was afgewezen als asielzoeker, bleef dankzij verblijfsvergunning van EU

Marokkaans/Libische Rachid Redouane (30) kon met Ierse 4 EUFam-kaart visumvrij binnen EU reizen

Een van de drie terroristen die zaterdag in Londen zeven mensen doodden en tientallen anderen verwondden, heeft in het verleden vergeefs asiel gevraagd in het Verenigd Koninkrijk. Toch kon hij zich daar vestigen dankzij een verblijfsvergunningskaart van de Europese Unie, verstrekt in Ierland. Dat heeft de Ierse zender RTE dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om de dertigjarige Rachid Redouane, die in het Londense Barking woonde, en bij de aanslag omkwam. Hij zou een Marokkaanse en Libische achtergrond hebben. Verschillende Ierse media meldden dat op zijn lichaam een Iers identiteitsbewijs is gevonden.

De Ierse premier Enda Kenny, op bezoek in Chicago, bevestigde dat een van de aanslagplegers een tijdlang in Ierland had verbleven, maar dat hij niet de aandacht van de autoriteiten had getrokken. “We houden een kleine groep mensen in de gaten met betrekking tot radicalisering en zaken die daarmee verband houden. Voor zover ik weet behoorde deze man niet tot die groep.”

Volgens RTE trouwde Redouane in 2012 in Ierland met een Britse. Door dat huwelijk kwam hij in het bezit van de zogenoemde 4 EUFam-kaart waarmee familieleden van een EU-ingezetene visumvrij binnen de EU kunnen reizen. Ierland hoopt ook na de brexit open grenzen te houden met Groot-Brittannië en zeker met Noord-Ierland.
Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.