TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Afgewezen asielzoekers massaal plotseling homoseksueel

Hopen alsnog op verblijfsvergunning

Tags:

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ziet vaak afgewezen asielzoekers uit de kast komen. Door te wijzen op hun homoseksualiteit hopen de migranten alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dat zegt Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming van de IND vrijdag in De Telegraaf.

Hulporganisaties en asieladvocaten uiten juist steeds meer kritiek op de immigratiedienst. Die zou veel te streng zijn bij het toetsen van de geloofwaardigheid van de asielverhalen. De dienst is aan allerlei regels gebonden bij het toetsen van wat een asielzoeker vertelt.

Hoe groot het aantal precies is, kan Visser niet zeggen. Vanwege privacybescherming turft de IND niet op welke grond mensen bescherming aanvragen. Jaarlijks doen ongeveer tweeduizend mensen een herhaalde asielaanvraag.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.