TPOok!

 
Binnenland

Na onderlinge Turkse intimidaties ook Marokkaanse strijd in Nederland: Rifmeldpunt geopend

Rif-activisten worden 'gecriminaliseerd en gedemoniseerd' volgens woordvoerder actiegroep

Tags: , ,

Marokkaanse Nederlanders die solidair zijn met de protestbeweging Hirak in Noord-Marokko worden bedreigd en geĆÆntimideerd. Dat meldt actiegroep Rif Alert!, schrijft de Volkskrant vrijdag. Vanwege de ook in Nederland oplopende spanningen lanceert Rif Alert! vrijdag een meldpunt voor Marokkanen die zich zorgen maken over hun veiligheid.

Sympathisanten die in Nederland demonstreren tegen de schending van mensenrechten in Marokko, worden “gecriminaliseerd en gedemoniseerd”, meldt Rif Alert!. Volgens woordvoerder Fouad el Haji, oud-PvdA-raadslid in Rotterdam, gebeurt dat dagelijks.

Een Haagse activist die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, heeft zijn vakantie naar Al Hoceima, het ‘epicentrum’ van de opstand in de Rif, afgezegd. Volgens de activist staat hij op een lijst met mensen die het Marokkaanse regime verdenkt van subversieve activiteiten.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.