TPOok!

 
Buitenland

Moslima (17) vermoord in Virginia, lokale moslimgemeenschap vreest hate crime

Mogelijke dader is in hechtenis genomen, motief nog onduidelijk

Onrust in de Verenigde Staten na de moord op de 17-jarige moslima Nabra Hassanen uit Reston, Noord Virginia. Het meisje verdween na een late gebedsdienst in de moskee en werd later dood teruggevonden in een vijver. Darwin Martinez Torres, 22, is opgepakt en aangeklaagd voor de moord. Hij zou vanuit zijn auto haar hebben belaagd en werd in de buurt van de moordplek gezien terwijl hij ‘verdacht rondreed.’

De gebeurtenis heeft uiteraard de lokale gemeenschap diep geschokt, moslimorganisaties vermoeden zelfs dat het meisje slachtoffer werd van een hate crime omdat zij een hoofddoek droeg. Er is nog niets bekend over het motief van de dader maar er wordt door de politie wel rekening gehouden met die mogelijkheid.

Ook Sawsan Gazzar, de moeder van het meisje, stelde dat het te maken had met hoe haar dochter gekleed was en dat zij moslim was. De politie heeft haar meegedeeld dat haar dochter vermoedelijk is doodgeslagen met een metalen honkbalknuppel.

Islamitisch-Amerikaanse belangengroepen hebben de politie opgeroepen ‘onbevooroordeeld onderzoek te doen’ naar de moord.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.