TPOok!

 
Binnenland

Haatprediker Tarik ibn Ali opgepakt, inspireerde Bataclan-terrorist, vecht uitlevering aan Spanje aan

Haatimam ook in Nederland actief, werd gearresteerd in Groot-Brittannië op verzoek Spaanse autoriteiten

De islamitische haatprediker Tarik Chadlioui, meer bekend onder de naam Tarik ibn Ali, is in Groot-Brittannië gearresteerd op verzoek van de Spaanse autoriteiten in een terreur-onderzoek, zo meldt de Daily Mail. De radicale imam woonde al 2 jaar in de UK, waar de Britse autoriteiten niets tegen konden ondernemen vanwege EU-regels: de van oorsprong Marokkaanse Chadlioui heeft een Belgisch paspoort. In Spanje zou hij betrokken zijn bij een terreurcel opererend vanuit Mallorca.

De haatprediker zou de geestelijk leidsman zijn van een jihadistennetwerk en inspireerde ook de moslimterrorist Omar Mostefai, die in het Parijse Bataclantheater een bloedbad aanrichtte. In Nederland veroorzaakte de komst van de prediker naar Gouda de nodige ophef, het Goudse gemeentebestuur stelde toen dat Chadlioui welkom was en dat het college van B en W: “betreurt dit (de ophef, – red.), omdat het de maatschappelijke verhoudingen onnodig op scherp stelt en kan leiden tot verwijdering. In zijn algemeenheid is dit onderwerp niet gebaat bij beschuldigingen en insinuaties, maar bij dialoog.”

Later bleek dat de haatimam betrokken was bij de (later mislukte) oprichting van de Goudse Megamoskee, waarbij het PvdA-raadslid en moskee-voorstander Khalid Tatou met hem op de foto ging.

Recent dook de naam van de jihadist weer op in verband met de politie-iftar in Rotterdam, de Rotterdamse politie vierde dat festijn mee met de mensen in een moskee waar Chadlioui de nodige fondsen voor had geworven. Dit was sowieso de specialiteit van de imam, overal in Europa geld inzamelen voor radicale moskeeën.

Nu zit de jihadist dus vast, hij probeert uitlevering naar Spanje te voorkomen met een beroep op mensenrechten; hij meent na twee jaar wonen in de UK, daar rechten te hebben opgebouwd.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.