TPOok!

 
Buitenland

Tunesiër (54) haat FPÖ, slacht bejaard Oostenrijks echtpaar af in Linz, wilde ‘voorbeeld stellen’

Echtpaar zou zoon hebben die voor FPÖ actief is, dacht Tunesiër in kwestie althans

Tags: ,

Een 85-jarige vrouw en haar 87-jarige man zijn vrijdag in hun eigen huis in het Oostenrijkse Linz op brute wijze afgeslacht waarna hun huis in brand werd gestoken. De dader, een 54-jarige uit Tunesië afkomstige Oostenrijkse islamitische man gaf zichzelf later aan bij de politie. Hij bekende het echtpaar te hebben vermoord uit haat tegen de rechtse Oostenrijkse politieke partij FPÖ, zo meldt Krone.

De Tunesiër kende tijdens zijn verblijf in Oostenrijk veel problemen. Dat was allemaal de schuld van de FPÖ, vond hij zelf. Zo werd hij gekort op zijn uitkering en werd hij veroordeeld voor dierenmishandeling nadat een FPÖ-politicus daarvan aangifte had gedaan.

Omdat de zoon van het bejaarde echtpaar werkzaam is bij de Oostenrijkse deelstaat die wordt geleid door een FPÖ-politicus ging de dader er van uit dat de zoon ook FPÖ’er was. Toen de zoon niet met de Tunesiër wilde praten moesten de ouders van de zoon dood. De zoon blijkt overigens geen FPÖ’er te zijn.

De bejaarde vrouw werd gewurgd, haar echtgenoot werd neergestoken en doodgeknuppeld. Daarna werd het huis in brand gestoken.

Volgens de dader wilde hij ‘een voorbeeld stellen’.

 

CC-Foto: Stadtkommunikation Linz (Magistrat der Landeshauptstadt Linz, Österreich).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.