Buitenland

Moskeegangers beschoten: ‘Afrekening in criminele circuit’

03-07-2017 01:26

Bij een schietpartij bij een Moskee in het Franse Avignon zijn vannacht acht mensen gewond geraakt. Dat melden verschillende Franse media. Twee mannen kwamen met een auto naar de moskee en openden het vuur met een geweer en een pistool. Vier mensen die uit de moskee raakten gewond, vier anderen – waaronder een 7-jarig meisje – raakten door brokstukken gewond in hun appartement. De politie gaat vooralsnog niet uit van terrorisme, het zou eerder om een afrekening gaan.

Mensen uit de groep die de moskee uit kwamen zochten een veilig heenkomen terwijl de twee gemaskerde daders al weer vluchtten. Slechts een van hen zou de auto, een Renault Clio, ook verlaten hebben alvorens te schieten. Zover bekend raakte niemand bij de schietpartij in de Zuid-Franse stad levensgevaarlijk gewond.

Jongeren

De schietpartij vond al plaats rond 22.30 deze nacht. De politie doet nog onderzoek maar laat al weten dat ze er vanuit gaan dat het niet om terreur gaat. Een woordvoerder liet tegenover La Provence weten dat ‘onenigheid tussen jongeren’ waarschijnlijk het achterliggende motief was. Naar de twee daders wordt nog gezocht.