TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kalashnikovs, politie-uniformen, blauw zwaailicht gevonden bij anti-terreuractie België

Vier mannen opgepakt, twee weer vrijgelaten, Akim S. en Khalid S. zitten nog vast

In een onderzoek naar terrorisme heeft de Belgische politie dinsdagnacht wapens en uniformen gevonden. Bij zes huiszoekingen in de Brusselse gemeente Anderlecht werden vier mensen opgepakt.

De wapens werden bij een van de doorzoekingen aangetroffen in een garagebox. Het gaat onder meer om kalasjnikovs, een riotgun en drie handvuurwapens. De autoriteiten vonden ook radio’s, kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht en uniformen van meerdere diensten, waaronder de politie. Ook trof de politie vier ontstekingsmechanismen aan.

Twee van de opgepakte mannen konden na “grondig verhoor” weer vertrekken, meldde het parket woensdagmiddag. Het andere duo blijft wel vastzitten. Deze Akim S. en Khalid S. worden volgens het parket “verdacht van deelname aan een terroristische organisatie”.

Het onderzoek staat volledig los van de aanslagen in Parijs van 2015 en die in Brussel van vorig jaar maart en heeft ook niets te maken met de mislukte aanslag van juni van dit jaar op station Brussel-Centraal, aldus het parket. Een rechter besluit later op de dag of de aangehouden verdachten vast blijven zitten. Het Openbaar Ministerie wil verder geen details kwijt.

Volgens Het Laatste Nieuws gaat de politie ervan uit dat met de wapens een aanslag zou worden gepleegd, maar onduidelijk is waar. De krant meldt verder dat het opgepakte viertal lid is van de Kamikaze Riders. Die motorbende wordt in verband gebracht met een aanslag, maar daarvoor is geen bewijs gevonden.

In hetzelfde onderzoek zou woensdag in Noord-Frankrijk een man zijn opgepakt die banden heeft met de Kamikaze Riders. Deze 42-jarige man wordt verdacht van het plannen van een “gewelddadige actie” in Frankrijk of België, aldus Het Laatste Nieuws. Het Belgische parket bevestigt dat een verdachte is opgepakt in Frankrijk, maar kan vanwege het onderzoek niet in detail treden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.