Buitenland

Succesje voor Zwarte Blok: ‘Nooit meer topconferentie in grote Duitse stad’

10-07-2017 13:07

Er mag nooit meer een grote topconferentie in een grote Duitse stad worden gehouden. Dit zei de Duitse minister van Justitie Heiko Maas tegen de krant Bild. Hij reageerde na de hevige onlusten in Hamburg die van donderdagavond tot zondag woedden. Hij noemde de relschoppers ‘asociale zware criminelen’, die onder meer ‘pogingen tot moord’ pleegden in de straten van Hamburg.

Na de hevige onlusten rond de topconferentie van de G20 in Hamburg willen Duitse politici inclusief Maas linkse extremisten in heel Europa in kaart brengen. Maas vindt ook dat er meer geld moet worden gestopt in het verzamelen van informatie over extremisten. Hij zei ook dat er vaak wordt gezwegen over het linkse extremisme.

Maas wil een betere uitwisseling van informatie over daders binnen de EU. Volgens hem vereist de ‘nieuwe kwaliteit van geweld’ meer samenwerking tussen landen. Na de hevige onlusten rond de topconferentie van de G20 in Hamburg willen Duitse politici linkse extremisten in heel Europa in kaart brengen.