Doneer aan TPO
 

Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie in hoger beroep veroordeeld voor mishandeling agent

Geldboetes van 500 euro

Door: , 12:23, 11 juli 2017

Geldboetes van 500 euro

Het Gerechtshof in Den Haag heeft anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie in hoger beroep een voorwaardelijke geldboete van 500 euro opgelegd omdat hij zich verzette tegen zijn arrestatie bij de Sinterklaasintocht in Gouda in 2014. Ook moet hij 500 euro schadevergoeding betalen aan een van de agenten die hem arresteerden.  Eerder werd Afriyie door de rechtbank vrijgesproken. Dat schrijft De Gelderlander dinsdag.

Afriyie werd in oktober vorig jaar vrijgesproken van mishandeling van een agent tijdens een anti-Zwarte Piet-protest in 2014. De rechter achtte toen niet bewezen dat Afriyie bij de sinterklaasintocht in Gouda een agent heeft verwond.

November vorig jaar deed Afriyie zelf aangifte tegen de Rotterdamse politie. Afriyie zei in het gezicht te zijn gestompt en met knuppels te zijn geslagen bij een demonstratie op 12 november in Rotterdam. De politie hield tijdens het protest, dat op grond van een noodverordening van burgemeester Ahmed Aboutaleb verboden was, 198 demonstranten aan.

Update 14.02 – Afriyie in cassatie

Afriyie legt zich niet bij de uitspraak neer en gaat in cassatie. Dat schrijft hij op Facebook.

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace