TPOok!

 
Binnenland

Twee Nederlandse moslims toegang tot Amerika geweigerd

'Wij werden behandeld als criminelen en terroristen'

Othmane Milka en Ismail Aghzanay zijn op JFK Airport, in New York, urenlang vastgehouden en ondervraagd. Daarna kregen zij te horen dat ze niet welkom zijn in de VS. De twee Rotterdammers – vierdejaarsstudenten van de Hogeschool Rotterdam – gingen voor vakantie naar de VS. Ze kregen een visum, maar kwamen op JFK in de problemen.

Volgens de twee werden ze urenlang ondervraagd omdat zij moslim zijn; een eerder bezoekje aan Saudi-Arabië en het feit dat één van de mannen twee telefoons had, vonden de douaniers verdacht.

Het eind van het liedje was dat de mannen onverrichter zake terug naar Londen moesten vliegen. Alle kosten voor vlucht en verblijf worden niet vergoed, en tot overmaat van ramp is ook een koffer zoekgeraakt in Amerika. “In principe besluiten de autoriteiten van een land, in dit geval de Verenigde Staten, wie ze wel of niet toelaten. Nederland heeft daar weinig invloed op”, meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan het AD.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.