TPOok!

 
Binnenland

Omwonenden kopen villa om komst AZC voor jongeren te dwarsbomen

Waren het COA en een bestemmingswijziging net voor

Het COA wilde een villa kopen in Den Helder, om daar zestien jonge asielzoekers te huisvesten. De omwonenden waren het daar niet mee eens, dus gingen zij met de pet rond om de benodigde zes ton op tafel te leggen om de villa zelf te kopen, meldt Noord Hollands Dagblad.

Op 21 juni maakte het COA bekend het pand te willen aankopen en het bestemmingsplan te wijzigen, maar dat gaat nu dus niet meer door. De jongeren tussen de 15 en 18 jaar mogen niet worden uitgezet, ongeacht hun status, omdat zij minderjarig zijn.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.