TPOok!

 
Video

Video – Defend Europe gaat met schip immigranten tegenhouden op Middellandse Zee

Hulporganisaties die immigranten juist uit zee halen noemen de actie 'zeer zorgwekkend'

De groep Defend Europe vaart uit met een schip om de bootjes van illegale immigranten op de Middellandse zee tegen te houden. Zij doen dit in een respons op de vele NGO’s die juist de immigranten oppikken uit zee en naar Europa halen.

Volgens Defend Europe is het benodigde bedrag voor de actie gecrowdfund. De groep komt voort uit de conservatieve jongerenbeweging Generation Identity en profileert zich als anti-islam en anti-immigratie.

Zij willen mensensmokkelaars saboteren en NGO’s die immigranten uit zee halen, documenteren. De VN vluchtelingenorganisatie UNHCR meldt dat 83.650 over zee naar Italië kwamen in 2017, waarvan 10.183 in slechts drie dagen eind juni. Ongeveer 2.200 immigranten stierven dit jaar onderweg naar Italië. Daarnaast zijn er nog duizenden die via Griekenland Europa bereiken.

Een woordvoerder van Save the Children heeft aan Euronews laten weten dat de NGO’s een wettelijke en morele plicht hebben om bootmigranten te redden en noemt acties zoals die van Defend Europe ‘zeer zorgwekkend.’ Defend Europe stelt op haar beurt dat “door migranten op te pikken, steeds dichter bij de Libische kust, NGO’s samenwerken met criminele mensensmokkelaars.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.