TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Stichting ronselt leerlingen voor islamitische school die er nog niet eens is

Ronselen in moskeeën, gratis laptops en fietsen beloven

Tags: ,

In een poging om een islamitische middelbare school te openen, haalt de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) alles uit de kast om leerlingen te ronselen, schrijft De Telegraaf. Ondanks dat er nog geen school is, worden in moskeeën inschrijfformulieren uitgedeeld. Wie zich snel inschrijft, wordt een gratis laptop of elektrische fiets in het vooruitzicht gesteld, blijkt uit het aanmeldformulier.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam maken zich zorgen over de stichting, die al jaren procedeert om les te mogen geven. Het ministerie van Onderwijs laat weten dat het aanbieden van cadeautjes als tegenprestatie voor een inschrijving niet bekostigd mag worden van (toekomstig) onderwijsgeld. Het hoofd van SIO, Soner Atasoy, zegt de fietsen en laptops uit eigen zak te betalen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.