TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Zeker nog 1000 kansloze asielzoekers in azc’s

Uit landen als Marokko, Algerije, Albanië en Georgië

Tags:

Ondanks de pogingen van het kabinet om asielzoekers die geen kans maken op een verblijfsvergunning snel uit te zetten, verblijven nog zeker duizend asielzoekers uit ‘veilige landen’ in Nederlandse asielzoekerscentra. Dat blijkt uit cijfers die het AD heeft opgevraagd bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Van die duizend komen er zo’n zevenhonderd uit landen als Marokko, Algerije, Albanië en Georgië.

Aso-azc’s

Asielzoekers uit die landen zorgen al maanden voor overlast bij de opvangcentra. Om die overlast tegen te gaan, versnelde het kabinet vorig jaar de afwijzingsprocedure. Het uitzetten van afgewezen asielzoekers naar bijvoorbeeld Marokko blijft echter op grote problemen stuiten omdat dat land vaak weigert hen terug te nemen.

Volgens Amsterdam en Hoogeveen komen de kansloze ‘asielzoekers’ niet in de speciale aso-azc’s terecht. Het COA spreekt dat echter tegen. “Als iemand niet kan worden uitgezet, kan ook een Marokkaan in zo’n speciaal azc worden geplaatst”, aldus een woordvoerder.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.