TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Slechts 18 jaar cel voor brute maar zinloze straatroofmoord op Feyenoord-supporter Udo van Aken

Helaas geen bewijs voor 'moord', alleen doodslag

Tags:

De 38-jarige Elvis P. moet achttien jaar de cel in voor vier berovingen in 2003, waaronder die waarbij hij Udo van Aken (28) doodstak. De rechtbank in Rotterdam volgt hiermee de eis van de officier van justitie.

De rechtbank vindt doodslag, poging tot doodslag en diefstal met geweld bewezen. Moord ging de rechtbank te ver, omdat er geen bewijs is voor voorbedachten rade.

De berovingen gebeurden in de vroege ochtend in een tijdsbestek van een half uur. Van Aken liep in de Rosestraat in Rotterdam-Zuid toen P. hem beroofde en daarbij met een mes op hem instak. Het slachtoffer was een Feyenoord-supporter. Zijn dood leidde tot veel beroering onder de Feyenoord-aanhang. Voor hem werd destijds een stille tocht georganiseerd naar De Kuip.

De moord bleef dertien jaar lang onopgelost, totdat de in Frankrijk geboren P. zich in het voorjaar van 2016 meldde op het politiebureau.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.