TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Jeruzalem: verboden voor moslimmannen onder de 50 jaar

In de Oude Stad, uit 'veiligheidsoverwegingen'

Tags:

Moslimmannen jonger dan vijftig jaar mogen vrijdag de Oude Stad in Jeruzalem niet in om het vrijdaggebed bij te wonen. Dat is besloten uit veiligheidsoverwegingen. In het stadsdeel liggen onder andere de Tempelberg met de Klaagmuur en de al-Aqsa-moskee.

Het IsraĆ«lische leger maakte de maatregel bekend, meldden Amerikaanse media. In een verklaring wees het leger op informatie over de dreiging van geweld van “extremistische elementen”. Vrouwen jonger dan vijftig zijn wel welkom.

Vorige week vrijdag brachten drie Palestijnen bij een van de ingangen van de Tempelberg twee Israƫliƫrs om het leven. De drie werden daarna doodgeschoten.

In het gebied zijn sinds de aanslag strenge veiligheidscontroles met onder andere metaaldetectoren. De maatregelen zijn vrijdag nog eens extra opgevoerd.

Sinds de aanslag zijn al tientallen gewonden gevallen bij confrontaties tussen Palestijnen en de Israƫlische politie. Ook donderdagavond waren er weer rellen waardoor zeker twintig Palestijnen gewond raakten.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.