TPOok!

 
Buitenland

Ruzie om bewaarkosten lijk islamitische Kerstmarktterrorist Anis Amri

Gemeentes Milaan en Sesto San Giovanni willen beide de rekening van de diepvries niet betalen

De Italiaanse gemeente Sesto San Giovanni ruziet met de grote buurman Milaan over kosten die zijn gemaakt voor het bewaren van het lichaam van de doodgeschoten pleger van de aanslag in Berlijn, Anis Amri. Milaan wil dat de kleinere gemeente daar voor opdraait omdat de terrorist in Sesto San Giovanni het leven liet.

Het lichaam van Amri werd eind juni, ruim een half jaar na de dodelijke aanslag op de kerstmarkt in de Duitse hoofdstad, naar Tunesië getransporteerd. Tot die tijd lag het in Milaan. Dat stuurde Sesto San Giovanni een rekening van 2160,18 euro maar burgemeester Roberto Di Stefano is niet van plan te betalen. Hij noemt de rekening “beschamend en beledigend” en verklaarde nooit geld van zijn burgers ten faveure van een terrorist te zullen uitgeven.

Di Stefano heeft de Italiaanse wet echter tegen zich. Die schrijft namelijk voor dat, als niemand aanspraak maakt op een lichaam, de gemeente waar de persoon overleed voor de kosten van conservering opdraait.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.