TPOok!

 
Binnenland

Politie rolt zakkenrollers- en bedelaarskamp van Oost-Europeanen op in Amsterdam-Bijlmer

Reden ook vaak zwart in het OV

De autoriteiten hebben een illegaal kamp opgerold in een park in Amsterdam-Zuidoost. Daar kampeerde volgens de politie al geruime tijd een groep overlastgevende bedelaars en zakkenrollers uit Oost-Europa. Agenten namen een auto in beslag en deelden zestien boetes uit voor slapen op de openbare weg.

Medewerkers van onder meer de gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst haalden dinsdag in een park aan de Elsrijkdreef tenten weg en snoeiden de struiken. Dat laatste moet voorkomen dat het kamp opnieuw wordt opgebouwd, meldde de politie woensdag. Niemand werd opgepakt.

De illegaal kamperende bedelaars zorgden al langer voor problemen in de stad. “De groep met overlastgevers bestaat variërend uit zo’n veertig personen die zich door de stad verplaatsen met ongeveer twintig voertuigen”, aldus de politie. Ook reisden ze naar verluidt regelmatig zonder te betalen met het openbaar vervoer.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.