TPOok!

 
Binnenland

Raad van State: Amsterdamse islamschool met bestuurslid dat ISIS steunt mag gewoon open

En u betaalt gewoon gezellig mee, met uw belastinggeld

De omstreden islamitische middelbare school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) moet gewoon open, volgens de uitspraak van de Raad van State. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wilde vestiging van de school juist voorkomen, omdat hij vreesde dat de radicale school kinderen van de maatschappij afkeert.

De radicaal Abdou Khoulani zat er in de raad van bestuur, hij steunde openlijk ISIS en heeft een flink dossier aan misdragingen en radicalisme. Eerder deze maand was de school nog in het nieuws omdat de oprichter leerlingen ronselt met gratis laptop of fiets.

Het Parool schrijft over de gang van zaken rond het oprichten van een school:

De overheid heeft weinig mogelijkheden om een school tegen te houden. Wie een school wil oprichten en genoeg potentiële leerlingen heeft, en een erkende religie als basis, kan in principe van start, volgens de wet op vrijheid van onderwijs. Pas als de lessen zijn begonnen kan de Onderwijsinspectie de kwaliteit beoordelen.

Hoewel ISIS-aanhanger Khoulani zou zijn vertrokken, meende Dekker dat de school niet genoeg afstand heeft genomen van de man en zijn ideeën. Volgens de Raad van State heeft de bewindsman echter niet juist gehandeld in zijn afwijzing van de school. De gemeente Amsterdam heeft een gebouw beschikbaar gesteld, en Dekker u moet betalen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.