TPOok!

 
Video

Directie moslimschool Amsterdam ontevreden met lokatie, weigert ook medewerking onderzoek

Als zelfs D66-bakfietsmoeder/wethouder Kukenheim tegen de komst van je school is

Tags: , ,

De islamitische middelbare school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) moet er komen, heeft de Raad van State geoordeeld. Dit zeer tegen de zin van Staatssecretaris Dekker, maar ook van Amsterdamse Onderwijswethouder Simone Kukenheim (D66).

“Dit bestuur staat met z’n rug naar de samenleving in plaats dat ze met een open blik islamitische kinderen goed onderwijs bieden,” aldus Kukenheim tegen AT5. Zij raadt ouders aan goed na te denken alvorens hun kinderen naar SIO te sturen. Een D66-wethouder in Amsterdam die tégen iets islamitisch is, het is vrijwel uniek te noemen mensen.

Enfin, die madrassa moet er komen, op uw kosten uiteraard. Er is een gebouw toegewezen aan SIO, alleen dat vinden de dames en heren niet goed genoeg. Soner Atasoy, bestuurslid bekend van de wervende ronselbrieven vol spelfouten, zegt dat de gemeente ‘op zijn minst onbehoorlijk bezig is’. De lokatie is een noodgebouw nabij Station Sloterdijk. Atasoy dreigt opnieuw naar de rechter te stappen om een andere lokatie af te dwingen.

Maar er is meer: de Inspectie wil graag een oriënterend onderzoek gaan doen naar het onderwijs dat de school gaat geven. De school, betaald van gemeenschapsgeld, weigert medewerking. Meedoen aan zo’n onderzoek is namelijk niet verplicht, oordeelde de Raad van State. Wel komt de school direct na opening onder toezicht te staan.

Beeld: Simone Kukenheim door Maarten Brante

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.