Genderneutraal Pyongyang aan het IJ gaat roken verbieden, ook buiten

30-07-2017 10:10

Kameraden. Tabak is de vijand van het volk. En het kan natuurlijk niet zo zijn dat volwassen mensen zomaar zelf bepalen hoe zij willen leven en wat zij met hun lichaam doen, ook niet, vooral niet in Amsterdam.

Dus komt er een rookbeleid aan voor het heil van onze burgers (m/v/D66-stemmer) dat roken in openbaar gebied, buiten, aan banden zal leggen. Het plan komt uit de archieven van Kim Jong Il, uit het mapje ‘Neh, zelfs IK vind dit een beetje te draconisch’. De burger (m/v/gerbera) zal rond sportvelden, scholen, speeltuinen en ‘plekken waar kinderen komen’ een rookverbod opgelegd krijgen door wethouder Eric van der Burg.

Van der Burg rookt of drinkt zelf niet en wil deze manier van leven graag tot de norm maken in de stad waar hij zetbaasje is. Namens de VVD, dat is grappig want vraag u uw grootvader maar eens wat de VVD vroeger, toen hij als zesjarige in de bioscoop rokend RinTinTin zat te kijken, nog was? Liberaal, inderdaad. Maar in Amsterdam betekent ‘liberaal’ dat je niet uit 4 maar wel 5 door uw overheid goedgekeurde haarstijlen mag kiezen bij de kapper, want ja, Amsterdam.

Trouwens, ‘waar kinderen komen’ is ook problematisch in Amsterdam: dat gajes komt helaas OVERAL. Dure restaurants, festivals, bars, winkelstraten, voor de Amsterdamse vaders en moeders – STRAFPUNT IN TPO DOSSIER – GENDERFLUÏDE OVERTREDING – PROCES VERBAAL OPGEMAAKT DOOR MINISTERIE VAN WAARHEID – ouders (m/v/beenhaar) is het volstrekt normaal om Flutte en Prak overal mee naartoe te zeulen. Want sja, een foodtruckfestival met oesters, je kind zal het maar missen in zijn/haar/blub ontwikkeling.

Kortom.

Het is, onder leiding van een VVD-wethouder, absolute noodzaak om de overlast van toeristen, zwerfvuil, straattuig, autobranden, radicalisering, overvallen, inbraken, aanranding, uitgaansgeweld, straatintimidatie volwassen mensen die buiten roken zo snel mogelijk de kop in te drukken. De politie (m/v/brandweer) heeft daar ook alle tijd voor, het is niet dat er een schrijnend personeelstekort is en dat de helft van alle aangiftes linea recta de shredder in gaat.

Nou, dit was weer het dagelijkse communiqué uit open inrichting Amsterdam. De patiënt leeft nog wel maar iedereen vindt eigenlijk dat het zo niet langer gaat. We zijn meewarig maar palliatief bezig, zeg maar.

We verwachten vanavond een rand-fatale implosie van slecht gekanaliseerde grootheidswaan gecombineerd met pathologisch navelstaren als Amsterdammers op grote schermen drie uur lang naar hun eigen burgemeester gaan zitten loeren. Te vrezen valt vooral voor de fallout als het tot binnen de gecapitonneerde muren van isoleercel Amsterdam doordringt dat ze ook daarmee NIET het absolute middelpunt van het universum bleken te zijn.

Overdracht voor de middagploeg: 19 hectoliter haldol zit al in het drinkwater. Even opletten: patiënt smeert poep aan de muren, tijdig op de po laten gaan. De zelfbeschadiging van de vorige keer dat de patiënt kritiek kreeg, is mooi genezen, graag wel verder iedere realiteitszin weghouden want patïent is labiel. Roken alleen in de recreatieruimte en aansteker niet uit handen geven, want patiënt gaat dan trachten het scheurhemd in brand te steken onder het catatonisch opdreunen van de zin “ik ben een genderneutraal sneeuwvlokje.”