TPOok!

 
Buitenland

Trump ontslaat Scaramucci na 1 week als directeur communicatie

Op verzoek van de nieuwe Chief of Staff John Kelly

President Donald Trump heeft Anthony Scaramucci al na ruim een week ontslagen als hoofd communicatie van het Witte Huis, meldt Politico op gezag van twee bronnen. Het Witte Huis maakte maandag bekend dat Scaramucci vertrekt om de nieuwe stafchef John Kelly met een “schone lei” te laten beginnen.

Na de aanstelling van Anthony Scaramucci stapte Sean Spicer demonstratief op als woordvoerder.

De voormalige Wall Street-bankier Scaramucci had vorige chief of Staff Reince Priebus eruit gewerkt, zijn vervanger Kelly gooit nu op zijn beurt weer Scaramucci uit het team. Saillant is dat Scaramucci vorige week nog opschepte dat hij niet direct rapporteerde aan Kelly, maar aan de president. Volgens de New York Times is op dit moment niet duidelijk of Scaramucci een andere functie krijgt, of het Witte Huis verlaat.

Lees ook: Donald Trump ontslaat stafchef Reince Priebus

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.