TPOok!

 
Binnenland

COC: Geslachtsregistratie moet verdwijnen, maak plaats voor neutrale ‘X’ in paspoort

'De overheid behandelt mannen en vrouwen toch gelijk?'

Er moet een einde komen aan de geslachtsregistratie in het paspoort en identiteitskaart. Het COC, dat opkomt voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s), doet deze oproep vandaag in NRC, op de dag van Pride Amsterdam.

Volgens de organisatie voelen veel mensen zich niet thuis in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’. “Geslachtsregistratie leidt voor veel mensen tot problemen, terwijl het onnodig en achterhaald is. De overheid behandelt mannen en vrouwen toch gelijk? En wat gaat het de autoriteiten aan wat er in je ondergoed zit?”, schrijven Tanja Ineke, voorzitter van het COC Nederland, en Philip Tijsma, voorzitter van de landelijke werkgroep politiek van het COC.

“Wij roepen de onderhandelaars voor een nieuw kabinet op een einde te maken aan verplichte geslachtsregistratie. Zorg er minimaal voor dat iedereen die dat wil de ‘M’ of ‘V’ in z’n paspoort kan laten doorhalen met een neutrale ‘X’”.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.