TPOok!

 
Buitenland

Keniaans babystempelen om voordringen bij verkiezingen te voorkomen

Mensen met baby krijgen voorrang, markeren baby's is om fraude tegen te gaan

Bij Keniaanse stembureaus worden dinsdag babyvingertjes bestempeld om te voorkomen dat de kinderen tijdelijk verhuurd worden aan voordringers, meldt Reuters. Op de verkiezingsdag staan soms wel honderden mensen tegelijk in een rij om hun stem uit te mogen brengen. Voorgeschreven is dat ouders met jonge kinderen voorrang krijgen.

“Bij iedere moeder die met een kind komt, markeren we zowel de moeder als het kind”, zei de voorzitter van een stembureau. Vrouwen worden er door haar vriendelijk op gewezen dat ze hun kind niet mogen weggeven om anderen voor te laten gaan. Dergelijk gesjoemel komt vaker voor bij Keniaanse verkiezingen, die vaak gepaard gaan met lange rijen en veel oponthoud bij stembureaus.

De verkiezingen draaien om president Uhuru Kenyatta en zijn belangrijkste tegenstander Raila Odinga. De verkiezingen zijn zo belangrijk voor veel Kenianen, dat zelfs ambulances aan bed gekluisterde patiënten naar stembureaus vervoeren.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.