Opinie

Man die andere man afslachtte in metro Amsterdam blijft 90 dagen vastzitten

09-08-2017 14:13

De man die in juli een, hoogstwaarschijnlijk willekeurige, andere man als een beest afslachtte in de metro van het gezellige, sfeervolle en veilige Amsterdam blijft in elk geval nog 90 dagen vastzitten. Hij zit in volledige afzondering en heeft alleen contact met zijn advocaat.

Verder mogen we nog altijd helemaal niks weten, nog niet het kleinste detail (behalve dan dat hij een donkere huidskleur had, maar ook dat mag u beslist niet weten). Over de identiteit van de dader horen we niks, over het motief horen we niks, over het slachtoffer horen we niks, helemaal niks, noppes, nada.

Stationsplein

Het lijkt warempel wel alsof een ‘automobilist met diabetes‘ geheel per ongeluk op het Amsterdamse stationsplein op een groep mensen in ingereden, terwijl alle tientallen camera’s toevallig in de ‘verkeerde stand stonden’, zo weinig mogen we weten.

Voordeel is natuurlijk wel dat de burger, en vooral de toerist, niet in paniek raakt en zomaar zou gaan denken dat het helemaal niet zo veilig is in die gezellige en sfeervolle wereldstad, bekend van gruwelijke liquidaties waarbij onschuldige slachtoffers vielen, een tsunami aan zieke steekpartijen door ‘verwarde personen’ die geen straf krijgen en een gewelddadige criminele Top-600 die ondanks uitkeringen, gratis woningen, werk en opleidingen helemaal niet minder crimineel wil worden (heel gek).

Gelijkgeschakeld

Wat dat betreft is het maar goed dat de media in dit opzicht zo lekker gelijkgeschakeld zijn en absoluut geen moeite zullen doen om details boven water te krijgen. Dat zou immers alleen maar de verkeerde politici in de kaart spelen.

En dan werd het slachtoffer ook nog eens dapper maar krachtig als een slachtvarken doodgestoken in de buurt van de Bijlmer, toch al een wijk die zo erg werd gestigmatiseerd dat de Amsterdamse media het eensgezind ‘Zuid-Oost’ (Nieuwspraakregenboogwoordenboek editie 2014, pagina 136) zijn gaan noemen.

Koren op molens

Tel uit die winst: een niet-blanke man steekt in de metro bij een station van de Bijlmer een willekeurig iemand neer. Is dat koren op molens van bepaalde politici of is dat geen korens op molens van bepaalde politici? Precies. Je kunt gerust stellen dat elke journalist die hierover alsnog waarheden gaat lopen verkondigen in wezen ‘diep racistisch‘ is en door een speciaal commandoteam van de NPO, want daar is de NPO immers voor en daarvoor worden NPO-medewerkers betaald, meegnomen zal worden achter een schuurtje en ter plekke worden geëxecuteerd.

Onthoud: 2 + 2 = 5Amsterdam bruist en een keukentrapje is gevaarlijker‘, ook namens de Nederlandse ‘kritische’ journalistiek. De burgemeester (PvdA) van Amsterdam heeft niet voor niets bij Zomergasten zitten janken, begrijpt u wel.

Nu maar hopen dat deugers straks hun deugreflexen weer herkennen als onverhoopt tóch iemand naar buiten lekt wat de identiteit van de dader is.