TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Man in auto rijdt in op mensen bij Parijs, 6 militairen gewond, 2 ernstig

Dader na klopjacht neergeschoten en aangehouden op snelweg

Het aanrijden van militairen in Levallois-Perret, een gemeente ten noordwesten van Parijs, was ‘zonder twijfel’ opzet. Dat heeft de burgemeester Patrick Balkany van de gemeente verklaard.

Door het incident vielen zes gewonden. Franse media meldden dat de militairen in een groep op straat patrouilleerden als onderdeel van veiligheidsmaatregelen tegen terreur. In de auto die op hen inreed zat een man achter het stuur. Volgens de politie zijn twee militairen ernstig gewond en hebben vier anderen lichter letsel opgelopen.

Update 15.59 – Dader aangehouden

De man die eerder werd neergeschoten en aangehouden op een snelweg nabij Parijs blijkt inderdaad de dader van de aanslag te zijn.

Update 14.26 – ‘Franse politie arresteert man op snelweg’

De Franse politie heeft woensdagmiddag een man neergeschoten en aangehouden op een snelweg in het noorden van Frankrijk. Bij de arrestatie waren volgens de Franse zender BFM TV ook elite-eenheden van de politie betrokken. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de aanval op een groep Franse militairen in Parijs eerder op de dag.

UPDATE 10:50 – De man die inreed op een groep militairen bij Parijs heeft in de straat bij de kazerne gewacht tot hij kon toeslaan. Volgens burgemeester Patrick Balkany van Levallois-Perret kwam hij in actie toen de militairen van het 35e regiment naar buiten kwamen.

UPDATE 9:45 – Zeker zes militairen raakten gewond, waarvan 2 ernstig. De vermoedelijke dader is volgens BFMTV een man in een BMW, hij is voortvluchtig. De burgemeester van Levallois-Perret, Patrick Balkany, noemt het “beschamend, een daad van ontoelaatbare agressie.” Ook beoordeelde hij de actie als “zonder twijfel opzet.”

In de Parijse buitenwijk Levallois-Perret, ten noordwesten van de stad, is een voertuig op mensen ingereden. Daarbij zouden militairen gewond zijn geraakt.

De politie is onderweg en heeft de zaak in onderzoek, ook een voertuig wordt onderzocht. Volgens Franse media waren militairen van Operation Sentinelle het doelwit. Dit is een militaire operatie die van kracht werd na de slachtpartijen in Bataclan en op straat in Parijs.

Dit bericht wordt aangevuld

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.