TPOok!

 
Buitenland

Islamitische groep Boko Haram gebruikt jonge vrouwen en meisjes voor zelfmoordaanslagen

Jongste 'dader' was een meisje van 7

Zelfmoordterroristen van islamitische terreurorganisatie Boko Haram blijken grotendeels vrouwen en kinderen te zijn. Dat blijkt uit een rapport dat onderzoekers van het Amerikaanse terrorismebestrijdingscentrum samen met de universiteit Yale hebben uitgebracht.

De onderzoekers analyseerden 434 zelfmoordaanslagen tussen 2011 en 2017. Van de 338 aanslagen waarvan de identiteit van de dader kon worden vastgesteld, bleken 244 daders vrouwelijk te zijn. De jongste aanslagpleger was een meisje van zeven.

Nadat 276 schoolmeisjes in april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok waren ontvoerd, steeg het aantal vrouwelijke zelfmoordterroristen flink. Boko Haram zet vooral vrouwen in, omdat zij minder vaak gefouilleerd worden en zodoende bommen beter kunnen verstoppen.

Boko Haram is vooral actief in Nigeria en heeft in de laatste zes jaar zo’n 35.000 mensen gedood, voornamelijk burgers.

(ANP)

Lees ook: Nigeriaans regeringsleger: ouders sturen dochters naar Boko Haram voor aanslagen

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.