TPOok!

 
Binnenland

Twee Surinaams-islamitische terreurverdachten ontkennen alles

Advocaten onderzoeken de aanleiding voor de verdenking

De twee Nederlandse broers die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten en het beramen van een aanslag, ontkennen deze beschuldiging. Dat hebben de advocaten van de twee verdachten donderdag gezegd.

Het is voor de advocaten nog steeds niet duidelijk wat voor de Surinaamse autoriteiten de aanleiding is geweest de twee mannen eind juli te arresteren, geeft advocaat Raoul Lobo aan. Omdat de raadsmannen afgelopen dinsdag pas voor de eerste keer contact mochten hebben met de verdachten, hebben ze nog lang niet voldoende informatie, aldus Lobo. “We hebben nog geen dossier gekregen. De jongens ontkennen. Dus dan moeten we nu bestuderen wat de overheid tegen ze heeft”, reageert hij.

Tijdens de huiszoeking zou er geen belastend materiaal zijn gevonden, aldus Lobo. Een mogelijke aanleiding voor de verdenkingen kan zijn dat een van de broers een tijdje onderdak heeft geboden aan een jongen met radicale ideeën, denken de advocaten. De inlichtingendiensten hield de jongen in de gaten, waardoor de verdachten ook in beeld kwamen. De twee verdachten die op 23 juli werden opgepakt, zijn broers die in de islamitische slagerij van hun vader in Paramaribo werken.

Lees ook: Suriname houdt twee Nederlandse terreurverdachten aan

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.