TPOok!

 
Buitenland

Bondskanselier Angela Merkel: ‘opvang en permanent verblijf aantal vluchtelingen verdubbelen’

Merkel: 'Dit is een aantal dat de EU met 500 miljoen inwoners waarschijnlijk wel aankan'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) ondersteunt het voorstel om meer vluchtelingen dan eerder afgesproken permanent in de Europese Unie op te nemen.

Ze gaf vrijdag aan het dubbele van het beloofde aantal van 20.000 tot 40.000 mensen uit Syrie te willen verhogen. Dit is een aantal dat “een Europese Unie met 500 miljoen inwoners waarschijnlijk wel aankan”, zei Merkel na een ontmoeting met de VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi, en de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), William Lacy Swing, in Berlijn.

‘Wij zijn bereid, ons steentje bij te dragen’

Ze gaf ook aan dat ze de illegale immigratie onder controle wil krijgen.”We zijn bereid om ons steentje bij te dragen”. Ze stelde daarbij 50 miljoen euro voor dit jaar in het vooruitzicht voor beide organisaties afzonderlijk. “Aan geld mag het niet liggen”, zei Merkel.  “Het probleem van de immigratie is een uitdaging”. In het kader van het ‘hervestigingsprogramma’ van de Verenigde Naties hadden de EU-lidstaten zich sinds enkele jaren geleden verplicht om 20.000 plaatsen voor vluchtelingen uit Syrië te garanderen. Daarvan moesten er 1.600 mensen naar Duitsland komen.

Volgens officiële berichten van de Bundesregierung zou ze ook haar steun hebben verklaard aan de Libische kustwachten en hebben aangegeven alles in het werk te willen stellen dat die met ‘humanitaire oplossingen komen’. Sinds 2014 zijn meer dan 300.000 vluchtelingen uit Libië de Middellandse Zee naar Europa overgegaan.

 

 

 

 

 

 

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.