TPOok!

 
avatar
   
Video

Charlottesville: auto ramt linkse betogers, 1 dode en meerdere zwaar-gewonden

Auto rijdt vol op menigte in

Een auto is zaterdag ingereden op linkse tegendemonstranten die in het Amerikaanse Charlottesville (Virginia) de straat op waren gegaan om hun ongenoegen te uiten over een mars van extreem rechtse groepen. Op videobeelden was te zien dat de auto meerdere mensen schepte. Hoeveel mensen gewond zijn geraakt en hoe ernstig zij eraan toe zijn is nog onbekend.

De burgemeester van Chatlottesville heeft inmiddels laten weten dat er in ieder geval één dode te betreuren valt. Hij riep ‘iedereen die van goede wil is’ op naar huis te gaan, na een dag van onlusten in zijn stad. Diverse Amerikaanse media meldden dat de bestuurder van de auto is opgepakt. De politie heeft dat nog niet bevestigd en zich ook nog niet uitgesproken over de vraag of de man expres inreed op de menigte of niet.

(TPO/Anp)


   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.