TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

BKR handelt in strijd met Wet bescherming persoonsgegevens

Toezichtsloos BKR maakt levens kapot, rechtszaak tegen BKR vaak zeer kansrijk

Tags: ,

Het Bureau Krediet Registratie (BKR), dat het register beheert met de kredieten van 10,25 miljoen Nederlanders, handelt in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.

Kredietverstrekkers zijn verplicht om kredieten vanaf 250 euro in de database van het BKR op te nemen. Als klanten een betalingsachterstand oplopen, volgt een negatieve registratie die vijf jaar na aflossing van de schulden in het register blijft staan.

Negatieve registraties van kleine schulden die jaren later leiden tot het afwijzen van een hypotheek mogen op grond van een arrest uit 2011 uit het BKR-register verwijderd worden. Maar in februari paste het BKR, dat niet onder overheidstoezicht staat, op eigen initiatief zijn reglementen aan, waardoor het voor kredietverstrekkers onmogelijk is gemaakt om op basis van zo’n belangenafweging zelf registraties te verwijderen.

Anp

 

Lees in dit ONTLUISTERENDE artikel van NRC Handelsblad hoe een agressief BKR het kopen van een huis onmogelijk maakt vanwege soms jaren oude schulden van een paar honderd euro en hoe het BKR liegt, bedriegt en iedereen die zich daar kritisch over uitlaat intimideert met rechtszaken.

 

Lees ook: BKR-registratie rood staan kan wel degelijk ernstige gevolgen hebben voor hypotheekaanvraag.

Lees ook: Dynamiet Nederland gaat BKR voor rechter slepen wegens liegen in TV-programma ‘Radar’.

 

Heeft u ook problemen met uw BKR-registratie? Meldt u dan vandaag nog bij Dynamiet Nederland. Hoe meer mensen een rechtszaak tegen het BKR winnen, hoe beter.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.