TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Roemeense bende die al rijdend vrachtwagen beroofde blijft langer vast

Nederlandse politie kort voor de arrestatie getipt vanuit Roemenië

De Roemeense ’stuntbende’ die eind vorige maand werd opgepakt voor het beroven van een rijdende vrachtwagen vol iPhones, blijft nog zeker een maand in voorarrest. Naar nu blijkt werd de Nederlandse politie kort voor de arrestatie getipt vanuit Roemenië, meldt De Telegraaf vandaag.

Roemeense ’stuntbende’

Leden van de groep waren in beeld bij de Roemeense politie. Toen die informatie kreeg dat leden naar Nederland zouden gaan, werd een onderzoeksteam dat soortgelijke spectaculaire berovingen in Europa al langer onderzoekt, ingelicht.

De recherche kreeg een telefoonnummer dat vervolgens werd getapt. Een beller praatte over ‘wielen die anders verpakt moesten worden’. Dat gesprek vond plaats drie dagen nadat voor een half miljoen euro aan telefoons uit een vrachtwagen op de A73 was geroofd. Het zou versluierende taal zijn over de gestolen telefoons. Door dit telefoontje konden de mannen getraceerd worden.

Zo werkt het

Titelfoto: Still Video ITN, met soortgelijke overval
(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.