TPOok!

 
Buitenland

Australische ISIS-jihadist zegt getrouwd te zijn met Nederlandse vrouw

Hij zou twee kinderen met haar hebben, verblijfplaats van vrouw en kinderen is onbekend

Tags: , ,

Een berucht Australisch lid van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS) is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft bij haar twee kinderen. Dat heeft de IS-ronselaar zelf gezegd tegen de Turkse politie, melden onder meer The Guardian en The Herald Sun.

Neil Prakash, de meeste gezochte terrorist van Australië, werd vorig najaar opgepakt toen hij met vervalste documenten de grens met Turkije overstak. De ISIS-strijder krijgt in de Turkse gevangenis bijstand van de Australische autoriteiten, in de hoop dat hij belangrijke informatie wil delen.

Prakash’ kinderen hebben mogelijk recht op het Australisch staatsburgerschap. Hij zou echter geen idee hebben waar zijn vrouw en kinderen momenteel zijn.

Ook zou hij tegen de politie hebben gezegd, dat hij ISIS de rug heeft toegekeerd nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Prakash was naar eigen zeggen zes maanden in Syrië op de vlucht, toen hij besloot naar Turkije te gaan.

De 27-jarige Prakash is geboren in Melbourne. Zijn familie komt uit Fiji en Cambodja. Hij is een van de zeker 110 Australiërs die zich bij ISIS hebben aangesloten. De identiteit van zijn vrouw is niet bekend.

Prakash werd eerder al eens dood verklaard na een Amerikaans bombardement op Mosul.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.