TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Na AzG stopt ook Save the Children met migranten redden na dreiging Libië

Operaties in Middellandse zee voorlopig gestaakt

Na Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft ook hulpverleningsorganisatie Save the Children besloten de reddingsmissie voor migranten op boten in de Middellandse Zee voorlopig te staken.

Als reden noemt de organisatie “de onzekerheid die recente ontwikkelingen met zich meebrengen”. Het schip Vos Hestia van de organisatie zal weer uitvaren “zodra er duidelijke veiligheidsgaranties zijn”. Tot dat moment zal het schip afmeren op Malta.

Libië

Save the Children zegt zondag in een communiqué ,,met diepe wroeging” het besluit tot stillegging te hebben genomen. “Wij voelen de plicht om de veiligheid van ons team en de reddingsoperatie te waarborgen voordat we door kunnen met de missie zoals die ons voor ogen staat. De veiligheid van ons personeel en de bemanning staat voorop”. aldus een deel van de verklaring.

Zaterdag nam AzG al eenzelfde besluit omdat de hulporganisatie denkt “niet langer veilig het werk te kunnen doen nu Libië met geweld dreigt tegen schepen van internationale hulpverleningsorganisaties”.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.