TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Twee doden in Charlottesville na crash politieheli

Waarschijnlijk ingezet bij demonstraties extreem-rechts in de stad

Een politiehelikopter die vermoedelijk werd ingezet bij de protesten in de Amerikaanse stad Charlottesville is zaterdagavond even buiten de stad neergestort. Twee inzittenden kwamen daarbij om het leven. Eerder op de dag viel er een dode toen een auto vol inreed op linkse betogers die kwamen demonstreren tegen de aanwezigheid van grote groepen extreem-rechtse demonstranten.

In de stad is de noodtoestand afgekondigd nadat situatie rondom demonstraties van “Nazis, de KKK en ‘White Supremacists’” steeds verder uit de hand liep. Het ongeval met de helikopter had plaats op zo’n tien kilometer ten zuidwesten van de stad, meldt The New York Times. De luchtvaartautoriteiten bevestigen de crash. Over de toedracht van het ongeluk is niets bekend. De politie doet onderzoek. Op een foto is te zien hoe het achterste deel van de helikopter in een boom hangt.

Republikein en Speaker of the House Paul Ryan spreekt zijn medeleven uit naar de slachtoffers van vandaag. Hij noemt de ideologie van witte suprematie ‘een plaag’ en twittert verder “Deze haat en zijn terrorisme moeten worden geconfronteerd en verslagen”.

(TPO/ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.