Buitenland

Twee doden in Charlottesville na crash politieheli

13-08-2017 01:19

Een politiehelikopter die vermoedelijk werd ingezet bij de protesten in de Amerikaanse stad Charlottesville is zaterdagavond even buiten de stad neergestort. Twee inzittenden kwamen daarbij om het leven. Eerder op de dag viel er een dode toen een auto vol inreed op linkse betogers die kwamen demonstreren tegen de aanwezigheid van grote groepen extreem-rechtse demonstranten.

In de stad is de noodtoestand afgekondigd nadat situatie rondom demonstraties van “Nazis, de KKK en ‘White Supremacists’” steeds verder uit de hand liep. Het ongeval met de helikopter had plaats op zo’n tien kilometer ten zuidwesten van de stad, meldt The New York Times. De luchtvaartautoriteiten bevestigen de crash. Over de toedracht van het ongeluk is niets bekend. De politie doet onderzoek. Op een foto is te zien hoe het achterste deel van de helikopter in een boom hangt.

Republikein en Speaker of the House Paul Ryan spreekt zijn medeleven uit naar de slachtoffers van vandaag. Hij noemt de ideologie van witte suprematie ‘een plaag’ en twittert verder “Deze haat en zijn terrorisme moeten worden geconfronteerd en verslagen”.

(TPO/ANP)