TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

FBI stelt onderzoek in naar extreem-rechtse rellen Charlottesville

Eén dode, meerdere gewonden

De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI begint zondag, samen met de politie van de staat Virginia, een officieel onderzoek naar de rellen die vrijdag en zaterdag woedden in de straten van Charlottesville. Bij de rellen vielen een dode, meer dan 30 gewonden en werden vier mensen gearresteerd.

De 20-jarige James Alex Fields uit Ohio is gearresteerd en aangeklaagd wegens doodslag. De politie verdenkt hem van het doden van een demonstrant en vijfvoudige poging tot doodslag door met zijn auto op een groep mensen in te rijden.

De onlusten hebben de Amerikaanse president Trump met de eerste nationale crisis tijdens zijn ambt opgezadeld, schrijven Amerikaanse media vandaag. Vriend en vijand beklaagden zich over de lauwe reactie van de president, die in zijn tweets weigerde de verantwoordelijken voor het geweld, volgens vele de extreemrechtse demonstranten, te veroordelen.

Schuldigen

Trump kreeg zelfs van prominente leden uit zijn eigen Republikeinse partij, zoals Marco Rubio en Chris Christie, kritiek over zijn weigering de schuldigen aan te wijzen. Ook vanuit democratische hoek kwam kritiek, onder meer van oud-president Bill Clinton en oud vice-president Joe Biden.

Het onderzoek van de FBI richt zich ook op het neerstorten van een politiehelikopter tijdens de demonstratie. Bij die crash kwamen zaterdag twee politieagenten om het leven. Vooralsnog gaat men uit van een noodlottig ongeval.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.