TPOok!

 
Buitenland

Social ‘justice’ warriors beginnen beeldenstorm, slopen standbeeld

Nu beelden, straks mensen want #punchanazi is standaard retoriek inmiddels

De zogenaamde ‘antifascisten’ en ‘social justice warriors‘ laten hun ware gezicht zien. Lynchmobs trekken weer door de Verenigde Staten. En dit keer zijn het gelukkig (nog!) geen mensen, zwart of blank, waartegen ze geweld plegen. Wel werd in Minneapolis een pop verkleed als Trump en versierd met hakenkruizen, hangend aan een kruis, in brand gestoken door een roedel millennials die het nog steeds niet kunnen verkroppen dat het democratisch proces niet de uitslag opleverde die zij wensten.

In Durham is het beeld nog beklemmender: mensen zijn er daadwerkelijk een beeldenstorm begonnen.

Een monument voor Zuidelijke soldaten is er neergehaald. Nadat het beeld is vernield, is te zien hoe demonstranten ertegen schoppen en het bespugen, een scene die doet denken aan het omhalen van beelden van Iraakse dictator Saddam Hoessein. Verschil is wel dat deze vandalen geen seconde van hun leven last hebben gehad van de Civil War of van de Confederate bevelhebbers.

In memory of ‘the boys who wore the gray’ ” staat op de sokkel. Een monument voor gewone soldaten dus, die meer dan honderd jaar geleden leefden en stierven. De helden van 2017 kiezen hun slachtoffers verstandig, maar laf.

Wie meer dreigend geweld wil zien: op Twitter doet de hashtag #punchanazi het ergste vrezen voor de toekomst. Nu zijn het nog poppen en beelden waar relschoppers hun misplaatste white guilt op koelen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.