Binnenland

Kinderopvang informeert ouders vanavond over ‘incident’ bij locatie in De Bilt

16-08-2017 13:09

Ouders van kinderen op een buitenschoolse opvang in De Bilt worden vanavond geïnformeerd over een incident dat daar onlangs heeft plaatsgevonden. Partou Kinderopvang, waar de locatie in De Bilt onder valt, wil verder niets zeggen. “Pas als alle ouders zijn geïnformeerd, komt er een verklaring naar buiten toe”, zegt een woordvoerster.

Partou is volgens de eigen site de grootste kinderopvangorganisatie van het land, met ruim driehonderd vestigingen. Er zijn twee vestigingen in De Bilt. Niet bekend is op welke daarvan het nog niet verder geduide voorval heeft plaatsgevonden.

Openbaar Ministerie

De kinderopvangorganisatie geeft later vanavond samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente De Bilt toelichting ook aan de media over het incident. Het OM bevestigt desgevraagd tegenover het AD de berichtgeving over het incident.

Er is ook begrip voor de situatie waarin ouders nu zullen zitten. “Dat er enkele uren zitten tussen de uitnodiging en het daadwerkelijke gesprek hoort er helaas bij”, zegt het OM daarover. Men begrijpt dat de ouders nu urenlang in spanning moeten zitten over wat zich mogelijk heeft afgespeeld in de opvang. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt zal tijdens de voorlichting vanavond ook aanwezig zijn.

(ANP)