TPOok!

 
Video

Video- ‘Anti-haat’-demo door linkse betogers Boston: urine en stenen naar politie gegooid

Oudere vrouw met Amerikaanse vlag tegen de grond gewerkt door gemaskerd tuig

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag een demonstratie in Boston tegen de gebeurtenissen in Charlottesville aangegrepen om opnieuw op te roepen tot eenheid. Er kwamen circa 40.000 mensen af op een demonstratie tegen racisme en neonazisme, een tegendemo die ontstond nadat een klein groepje rechtse demonstranten een ‘Free Speech’-bijeenkomst wilde houden met onder meer de omstreden Confederate Flag.

In een reeks berichten op Twitter meldde Trump dat protesten soms nodig zijn om het land bijeen te brengen. “Ik wil de vele demonstranten in Boston toejuichen die zich uitspreken tegen haat en onverdraagzaamheid. Ons land zal spoedig weer een eenheid vormen”, liet hij weten. Een uur voor de bijeenkomsten berichtte Trump nog dat er volgens hem veel provocateurs tegen de politie op de been leken te zijn.

Trump ligt onder vuur voor zijn opmerkingen dat het geweld in Charlottesville vorige week “beide zijden” te verwijten viel, nadat een extreemrechtse demonstrant met zijn auto op tegendemonstranten inreed. Daarbij viel een dode en raakten tientallen gewonden.

Dat het geweld inderdaad van beide zijden komt, blijkt uit de agressie van extreemlinks tijdens de demonstratie in Boston.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.