Buitenland

Man zit 5 jaar vast na valse beschuldiging verkrachting, liegende vrouw krijgt 10 jaar

24-08-2017 17:27

De Britse Jemma Beale, 25 jaar, is veroordeeld tot tien jaar cel voor het verzinnen van diverse verkrachtingen. De vrouw verzon een hele serie gruweldaden tegen haar; aanvallen, verkrachtingen en groepsverkrachtingen. Zij zou dit hebben gedaan om medelijden en aandacht van haar vriendin te krijgen.

Beale ging zo ver, dat ze zelfs in rechtszaken bleef liegen en een onschuldige man de gevangenis in liet draaien. Mahad Cassim kreeg in 2010 7 jaar cel voor een verzonnen verkrachting, een vonnis dat in 2015 werd vernietigd nadat een ex-vriendin van Jemma Beale met twijfels over haar verhalen naar de politie was gestapt.

Behalve de schade voor de beschuldigde mannen en de torenhoge onderzoeks- en proceskosten die zijn verspild aan haar verzinsels, hekelde de rechter ook de enorme schade die de valse beschuldigingen doen voor échte slachtoffers. Hun verhalen zouden door deze zaak misschien niet geloofd worden, of vrouwen zouden hun mond niet meer durven open doen uit angst niet geloofd te worden.