TPOok!

 
Video

Ooggetuige Stationsplein-diabetes-crasher Amsterdam spreekt zich uit

Politie tegen ooggetuige: 'Mevrouw maakt u zich niet ongerust, alles is op camera opgenomen'

 

‘Ik zag een auto met topsnelheid op de mensenmassa afgaan … Ik kan maar één conclusie trekken: we hadden hier te maken met een boze bestuurder.’

 

 

Fien Ekelschot, conductrice bij de Nederlandse Spoorwegen, was ooggetuige van het incident op 10 juni 2017, waarbij een automobilist een achttal mensen aanreed op het plein voor het Centraal Station van Amsterdam. Na thuis gekalmeerd te zijn en zich te hebben afgevraagd wat ze nu precies had gezien, een ongeluk of iets wat met bewuste motieven was gedaan, belde ze de politie om zich als getuige aan te bieden. De vrouw die ze aan de lijn kreeg probeerde haar af te wimpelen met slachtofferhulp en de verzekering: “Mevrouw, maakt u zich niet ongerust, alles is op camera vastgelegd.”

Later zou de politie verklaren dat geen enkele van de bewakingscamera’s op het stationsplein het incident had gefilmd. De automobilist zou niet met opzet op mensen zijn ingereden, maar verward zijn geweest door een te lage bloedsuikerspiegel.

Toen Fien aan de politie vertelde wat ze had gezien, moest de agente toegeven dat ze toch wel als getuige in aanmerking kwam en noteerde haar naam en telefoonnummer. Fien is nooit teruggebeld.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.