Binnenland

Ooggetuige Stationsplein-diabetes-crasher Amsterdam spreekt zich uit

24-08-2017 18:26

 

‘Ik zag een auto met topsnelheid op de mensenmassa afgaan … Ik kan maar één conclusie trekken: we hadden hier te maken met een boze bestuurder.’

 

 

Fien Ekelschot, conductrice bij de Nederlandse Spoorwegen, was ooggetuige van het incident op 10 juni 2017, waarbij een automobilist een achttal mensen aanreed op het plein voor het Centraal Station van Amsterdam. Na thuis gekalmeerd te zijn en zich te hebben afgevraagd wat ze nu precies had gezien, een ongeluk of iets wat met bewuste motieven was gedaan, belde ze de politie om zich als getuige aan te bieden. De vrouw die ze aan de lijn kreeg probeerde haar af te wimpelen met slachtofferhulp en de verzekering: “Mevrouw, maakt u zich niet ongerust, alles is op camera vastgelegd.”

Later zou de politie verklaren dat geen enkele van de bewakingscamera’s op het stationsplein het incident had gefilmd. De automobilist zou niet met opzet op mensen zijn ingereden, maar verward zijn geweest door een te lage bloedsuikerspiegel.

Toen Fien aan de politie vertelde wat ze had gezien, moest de agente toegeven dat ze toch wel als getuige in aanmerking kwam en noteerde haar naam en telefoonnummer. Fien is nooit teruggebeld.