TPOok!

 
Binnenland

Familie doodgeschopte grensrechter doet aangifte van verduistering na benefietwedstrijd

De familie zou nog 20.000 euro tegoed hebben van de organisatie

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen van SC Buitenboys werd in 2012 doodgeschopt door spelers van Nieuw Sloten, Amsterdam. Zijn eigen club SC Buitenboys hield in 2013 een benefietwedstrijd voor de nabestaanden, waaraan veel bekende (oud-)voetballers meewerkten, onder wie Giovanni van Bronckhorst, Dennis Bergkamp, Ben Wijnstekers en Pierre van Hooijdonk.

Omroep Flevoland meldt dat de familie nu aangifte doet tegen de club wegens verduistering; advocaat Yehudi Moszkowicz stelt dat van de opgehaalde 50.000 euro er over circa 15.000 euro geen verantwoording kan worden afgelegd door de club. De familie Nieuwenhuizen heeft beslag laten leggen op de banktegoeden en inventaris van SC Buitenboys.

LEES OOK: het hele Dossier Richard Nieuwenhuizen

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.