TPOok!

 
Achtergrond

Duitse AfD-kandidaat Alice Weidel: ‘Angela Merkel moet voor haar misdaden terecht staan’

'We willen geen intellectuele blunders meer'

De Duitse AfD-kandidaat Alice Weidel heeft bondskanselier Angela Merkel hard aangevallen in een interview met de ‘Passauer Neue Presse‘ (PNP). 

Men moet ‘de strafrechtelijke inbreuken van Merkel onder ogen komen’, zei ze. Weidel zei specifiek dat er sprake is van tekortkomingen in het eurobeleid en de vluchtelingencrisis. ‘Ze heeft de Duitse en Europese wet geschonden en moet na haar ambstermijn voor een rechter verantwoording afleggen’. De beschuldiging: hoogverraad.

“In der Euro-Rettungspolitik und in der Flüchtlingskrise hat sie gegen geltendes deutsches und europäisches Recht verstoßen. Dafür sollte sie sich vor einem Richter verantworten müssen.”

‘We willen geen intellectuele blunders meer’, aldus Weidel.

Steun voor Merkel niet overtuigend

Daarvoor had Weidel in een Interview met N24 de uitlatingen van AfD-kandidaat Alexander Gauland over de integratiemedewerker van de regering, Aydan Özoguz (SPD) verdedigd. Eerder nog noemde Angela Merkel die uitlatingen ‘racistisch’ en ‘sterk te veroordelen’. Özoguz had gezegd dat er ‘geen Duitse cultuur bestaat’ – waarop Gauland reageerde: ‘dan moet we van haar af/moet ze maar terug naar Turkije’. Hij gebruikte daarvoor het woord ‘entsorgen‘, wat echter officieel geen Nazi-woord zou zijn. ‘De keuze van woorden is een kwestie van smaak,’ zei Weidel. ‘Maar in de kern heeft mijn collega gelijk.’

De AfD staat nu op 11% van de zetels, een kleine stijging. Ruim drie weken voor de verkiezingen in Duitsland wordt de steun voor Angela Merkel (CDU) wel verondersteld (37% van de stemmen) maar onder de bevolking is die steun niet overtuigend.

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.