Binnenland

‘Buurt’ organiseert ‘solidariteitsactie’ na ‘bezetting’ islamitische school

05-09-2017 20:54

Update: de ‘buurtbewoners’ wonen kennelijk heel gezellig op een mooi industrie- en kantorenpark.

Update: het wordt heel gezellig, Arnoud van Doorn zegt ook te komen.

 

‘Buurtbewoners’ van het islamitische Cornelius Haga Lyceum, waar dinsdag gemaskerde leden van Identitair Verzet op op het dak klommen om te protesteren tegen de school, komen woensdagmorgen met een ‘solidariteitsactie‘, meldt het Parool. De solidariteitsactie wordt georganiseerd door ene Lenneke Max.

Vanaf 08:00 uur zullen buurtbewoners zich voor de school verzamelen om te laten zien dat “mensen met bivakmutsen niet namens de buurt of namens de stad spreken”, aldus solidariteitsactivist, Internationale Socialist, Joop-auteur en ‘buurtbewoner’ Ewout van de Berg (nouja, wat een toeval: coördinator van de Internationale Socialisten! Die juist hij bij die school ‘in de buurt’ blijkt te wonen, what are the odds?). Ze zullen protestborden dragen en bloemen bij zich hebben.

Ook leden van de Internationale Socialisten, een militante extreemlinkse splintergroepering, en leden van Comité 21 Maart zullen aanwezig zijn.

Van de Berg in een persbericht:

 

“Extreem-rechts gaat alsmaar verder met haatzaaien tegen moslims, migranten en vluchtelingen en richt haar pijlen steeds meer op kinderen. We mogen dit niet accepteren en willen een signaal afgeven dat moslims bij Amsterdam horen en hier welkom zijn.”

 

Ook meent Van de Berg dat het hier niet om ‘betogers’ gaat maar om ‘fascisten’ en is het volgens hem heel stom dat de media steeds maar weer feiten benoemen over de problemen en de stroeve totstandkoming van deze islamitische school in Amsterdam want ‘hiermee wordt het terroriseren van islamitische kinderen gebagatelliseerd’.