TPOok!

 
Achtergrond

Nikab draagster valt lingerie-verkoopster aan in Berlijn

Winkel met hoofddoeken en lingerie in de etalage roept agressie bij compleet gesluierde moslima op

Tags: ,

In een winkel in het multiculturele Berlijn-Neukölln waar hoofddoeken en lingerie naast elkaar worden verkocht heeft eind augustus een Nikab draagster twee maal een verkoopster aangevallen. De eerste keer schold ze de verkoopster in het Turks en Duits uit waarna ze vertrok. Even later kwam ze met een andere vrouw terug en viel de verkoopster fysiek aan.

De 40-jarige Arabische verkoopster raakte lichtgewond waarna de Nikab-draagster ontsnapte. De verkoopster wist volgens de politie slechts te vermelden dat ze onder de complete vermomming vaag een tatoeage en blond haar gezien had.

Mogelijkerwijs zou de Nikab draagster uit religieuze motieven handelen, aldus de politie die het voorval pas woensdag naar buiten bracht. De bezoekster van de winkel werd ‘blijkbaar agressief omdat er zowel hoofdoeken als lingerie werden vertoond en verkocht’. De politie onderzoekt de zaak momenteel als een politiek gemotiveerd strafbaar feit.

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.