TPOok!

 
avatar
   
Video

Dierenarts Saskia van Rooy: ‘Ik ben zwaar mishandeld door personeel slachterij’

'Ze hebben geprobeerd mijn nek te breken en mij te doden'

Update: ook het AD heeft een uitermate objectief artikel (1, 2) over Van Rooy en deze zaak geschreven waarin de journalist zijn eigen mening keurig buiten het artikel heeft weten te houden en het duidelijk is dat er nauwelijks sprake is van enige bevooroordeling.

Dierenarts Saskia van Rooy, bekend van haar strijd tegen zwanendriften, is naar eigen zeggen ernstig mishandeld. Van Rooy was videobeelden aan het maken bij (islamitische) slachterij Van Kooten BV in Montfoort. Vervolgens zou ze door vier medewerkers van de slachterij ernstig zijn mishandeld.

De directeur van de slachterij ontkent de mishandeling. Volgens de directeur, die een reactie geeft aan een online nieuwsmedium uit de regio Krimpenerwaard, stond Van Rooy “al uren te filmen” en “vroegen medewerkers uiteindelijk of ze weg wilde gaan”. Daarbij zou zijn geprobeerd haar camera af te pakken. Deze camera zat met een riem vast aan Van Rooys pols, waardoor de riem haar hand zou hebben verwond.

Geprobeerd nek te breken

Zelf mailt Van Rooy aan TPO:

 

“Mijn videobeelden en de ooggetuigen-verklaringen bewijzen dat ik wel degelijk ernstige verwondingen heb opgelopen waarbij geprobeerd is mijn nek te breken en mij te doden. De Nederlandse slachter sleurde mij express achter de heg van de slachterij naar de openbare weg waar hij mij in een nekklem vast had en drie Marokkaanse slachters trapten en sloegen op mij in. Bovendien liet de politie na de camerabeelden meteen te vorderen en mee te nemen, zodat de slachterij alle tijd heeft gehad de beelden van hun eigen beveiligingscamera weg te maken of te manipuleren.”

 

Van Rooy weet niet waar precies de diepe snedes in haar vingers vandaan komen, ze moesten worden gehecht in het ziekenhuis, maar denkt dat ze “door de slachters met een scherp voorwerp is bewerkt”.

Videobeelden en foto’s

Op onderstaande beelden een samenvatting van wat Van Rooy allemaal heeft gefilmd. Daarbij moet worden opgemerkt dat er geen beelden van de mishandeling zelf beschikbaar waren. Wel te zien: beelden van het moment vlak voor de mishandeling bij het slachthuis, beelden van het moment direct daarna waarop ook de verwondingen zijn te zien en vervolgens de uitgebreide verklaring van twee ooggetuigen. Naam en gegevens van de ooggetuigen zijn bij de redactie van TPO bekend.

Ook heeft Van Rooy beelden gemaakt van de politie die ter plaatse komt. Die heb ik er uitgelaten omdat ze verder niets toevoegen maar bevestigd kan dus worden dat de politie inderdaad op de hoogte is en ook ter plaatse is geweest.

Onder de videobeelden ook nog wat foto’s van de verwondingen aan haar hand.

 

 
   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.